Prevex förvärvar Bygg & Industripartner 

      

 

 

Prevex expanderar i Skövde och förvärvar Bygg & Industripartner. Förvärvet är en utökning av Prevex geografiska närvaro till Skövderegionen.

Förvärvet innebär att Bygg & Industripartner kommer att ingå i Prevex som en enhet i Skövde med fortsatt fokus på försäljning nära kunderna. Bygg & Industripartner startade 2008 av Göran Bohlin, Stefan Strid och Anders Malm, och har vuxit till en omsättning på ca 30 MSEK.

”Vi har haft en fantastisk lokal utveckling tillsammans med våra anställda, våra kunder och våra leverantörer.Det känns spännande att bli en del av Prevex och få tillgång till ett ännu bredare sortiment och ett bra logistikupplägg” – säger Göran Bohlin.

I och med förvärvet kommer Prevex och Bygg & Industripartner kunna erbjuda kunder i Skövde med omnejd ett ännu vassare utbud, och kunder får tillgång till hela Prevex utbud av produkter, utbildningar och tjänster.

”Det känns bra att framöver kunna erbjuda våra kunder Prevex fulla sortiment inom arbetskläder, utbildningar  och säkerhetslösningar, och samtidigt kunna fortsätta utveckla det vi är duktiga på inom exempelvis svets.” – säger Stefan Strid.

Prevex har vuxit kraftigt de senaste åren, med nyetablering i Halmstad 2018 och en planerad etablering i Borås efter sommaren 2018. Omsättningen beräknas bli en bit över 500 MSEK för 2018. Förvärvet av Bygg & Industripartner gör att ställningen som ledande järnvaruspecialist stärks ytterligare och att den geografiska täckningen förbättras.

”Vi ser en stor potential för fortsatt tillväxt framöver i samtliga de regioner där vi är aktiva. Bygg & Industripartner är ett välskött bolag med väldigt kompetent personal och en stark lokal närvaro i Skövde med omnejd. Vi ser fram emot att kunna fortsätta utveckla den lokala marknaden tillsammans med medarbetarna, och att kunna tillföra produkter och tjänster från Prevex” – säger Henrik Granath, VD för Prevex.

”Bygg & Industripartners sätt att jobba med hög professionalism hos medarbetarna tillsammans med en omtanke om kunderna och en genuin glädje i att dela med sig av kunskap passar väl in i Prevex kultur. Tillsammans kommer vi kunna leverera ett oerhört starkt koncept” – säger Anders Malm.

Bygg & Industripartner kommer att fortsätta från befintliga lokaler som en enhet inom Prevex. För mer information, kontakta:

Henrik Granath, VD Prevex                                0701-65 64 88 henrik.granath@prevex.se

Göran Bohlin, Platschef Skövde                       0708-78 59 42 goran@boipartner.se

 

Prevex öppnar ny järnhandel i Borås

Prevex fortsätter sin expansion med ännu en butik. Nu är det dags för Borås att få en komplett yrkesbutik med ett brett sortiment av proffsprodukter. Preliminär öppning beräknas ske efter sommaren 2018.

Henrik Granath, VD på Prevex:
”En etablering i Borås känns naturlig för Prevex. Vi har många befintliga kunder i regionen, som vi nu kan serva ännu bättre med en butik. Vi har under det senaste året fördubblat antalet butiker, och i och med detta har vi nu en väldigt bra geografisk täckning i vårt område.”

Magnus Johansson, Regionchef Väst på Prevex:
Boråsetableringen bygger vidare på Prevex befintliga täckning i västra Sverige. Vi har hittat ett bra läge med stor möjlighet för kunder att lätt stanna till i butiken. Vi inleder omgående med en anpassning av lokalerna till vår verksamhet och ämnar öppna en fullskalig järnhandel efter sommaren 2018.”

Prevex med huvudkontor i Göteborg och butiker i både Hisings Backa Sisjön, Halmstad, Malmö och i Helsingborg vänder sig till talanger och proffs inom Bygg, VVS och Industrivaruhandeln. Inriktningen är försäljning, låsverkstad, maskinservice samt utbildning inom säkerhet och arbetsmiljöfrämjande produkter och tjänster.

Butiken på Tullkammaregatan (jämte Boråshallen) kommer att ha öppet alla vardagar mellan 06.30-16.30.

Ansvarig för etableringen är Magnus Johansson.

I samband med etableringen i Borås utannonserar vi även nya tjänster som kan sökas omgående via vår hemsida.

För mer information:

Magnus Johansson, Regionchef Väst, 0735-21 12 75
magnus.johansson@prevex.se

Henrik Granath, VD, 0701-65 64 88
henrik.granath@prevex.se

 

 

 

Vi tackar våra kunder och leverantörer för ett roligt och utmanande 2017. 
Som Barncancerfondens Vänföretag väljer vi att stödja dem i såväl forskning som vård och stöd till drabbade familjer samt informationsspridning. Målet är att alla barn som drabbas av cancer skall bli friska igen och leva fullgoda liv.
 

 

Prevex förvärvar Infästningsspecialisten

Prevex expanderar i Göteborgsregionen och förvärvar Infästningsspecialisten. Därmed stärker Prevex expertisen inom infästning och Infästningsspecialistens kunder får tillgång till hela bredden av Prevex sortiment.

Förvärvet innebär att Infästningsspecialisten kommer att ingå i Prevex som en enhet med fokus på försäljning nära kunderna. Infästningsspecialisten startade 2009 av Peter Gabrielsson och Patrik Josefsson, och har vuxit till en omsättning på ca 30 MSEK.

”Vi har haft en fantastisk resa tillsammans med våra anställda, våra kunder och våra leverantörer. Det känns väldigt rätt att bli en del av Prevex för att fortsätta resan framöver” – säger Peter Gabrielsson.

I och med förvärvet kommer Prevex kunna erbjuda kunder i Göteborg med omnejd ett ännu vassare koncept, och Infästningsspecialistens kunder får tillgång till hela Prevex utbud av produkter och tjänster.

”Det känns bra att framöver kunna erbjuda våra kunder Prevex fulla sortiment inom arbetskläder, utbildningar, verktyg och säkerhetslösningar” – säger Patrik Josefsson.

Prevex har vuxit kraftigt de senaste åren, med nyetablering i Helsingborg 2017 och en planerad etablering i Halmstad under första kvartalet 2018. Omsättningen beräknas bli en bit över 400 MSEK för 2017. Förvärvet av Infästningsspecialisten gör att ställningen som ledande järnvaruspecialist stärks ytterligare.

”Vi ser en stor potential för fortsatt tillväxt framöver i samtliga de regioner där vi är aktiva. Infästningsspecialisten är ett välskött bolag med väldigt kompetent personal. Vi är laddade för att möta våra kunder med ett stärkt gemensamt erbjudande” – säger Henrik Granath, VD för Prevex.

”Infästningsspecialistens koncept med kunniga säljare, kundfokusering, snabba leveranser och en stor grad av flexibilitet passar väl in i Prevex kultur. Tillsammans kommer vi kunna leverera ett oerhört starkt koncept” – säger Kalle Öberg, Försäljningschef på Prevex.

Infästningsspecialisten kommer tills vidare att utgå från befintliga lokaler på Hilledalsgatan. För mer information, kontakta:

Henrik Granath, VD Prevex                                0701-65 64 88 henrik.granath@prevex.se

Kalle Öberg, Försäljningschef Prevex            0701-90 85 01 kalle@prevex.se

Peter Gabrielsson                                                  0766-22 51 40 peter@infastningsspecialisten.se

Patrik Josefsson                                                      0766-22 51 41 patrik@infastningsspecialisten.se

Ny VD i Prevex AB 

Henrik Granath ny VD för Prevex AB                                             

Styrelsen i Prevex AB har utsett Henrik Granath till ny VD. Han tillträder befattningen den 14/8 och ersätter Conny Holmberg som tidigare valt att sluta sin anställning på egen begäran.

Henrik har en gedigen bakgrund från branschen och har haft flera ledande befattningar. Henrik kommer närmast från en position som VD för Dooria AB, idag helägt bolag av Jeld-Wen/Swedoor.

- Vi är mycket glada över att kunna presentera Henrik Granath som ny VD för Prevex, säger styrelseordförande Claes Seldeby. Han är en kompetent ledare och har i tidigare positioner visat hur man skapar både tillväxt och lönsamhet. Jag är övertygad om att han kommer att kunna vidareutveckla det som Conny Holmberg byggt upp under många år och leda Prevex till nya framgångar.

- Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Conny Holmberg och att få leda ett företag med så stark kompetens och driv, säger Henrik Granath. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Prevex alla medarbetare, kunder och leverantörer för att ta nästa steg i företagets utveckling.

Göteborg 2017-08-01

För ytterligare information kontakta ordf. Claes Seldeby 070-631 64 05